Search
Close this search box.
Logo De Verademing jpeg

BLOG - De kracht van aanraking (door Fien)

Als een baby geboren wordt, verlaat hij zijn veilige nestje waar hij continu omringd werd door warmte en geborgenheid. Hij komt plots in een wereld terecht waar het koud is en waar hij het plots ‘alleen’ moet doen. Baby’s voelen zich pas terug veilig als ze dicht bij mama of papa zijn. In de draagdoek of in de armen, bij het horen van de zo bekende hartslag en het ruiken van de vertrouwde geur. Het is niet niets, geboren worden.  

Een beetje rustig aan doen is belangrijk, want er valt voor je baby heel wat te verwerken.
Kijk dus eens of je, als je met je baby omgaat of hem verzorgt, terug kan gaan ‘in de eerste versnelling’.
Misschien voelt het voor jou wat vreemd in onze prestatiemaatschappij, maar je zal zien dat je baby er rustig van wordt.
Het geeft je bovendien de kans om écht naar hem te kijken en te luisteren, en op te merken hoe hij op jou en jouw omgang reageert.
Je baby praat nog niet, maar gebruikt zijn hele lijfje om contact te maken met jou.
Door echt te kijken, bewust te verbinden en je tijd te nemen, ga je hem stapje voor stapje beter begrijpen.

Babymassage moeder kind

Aanraking als basisbehoefte

In andere culturen hoort massage bij de dagelijkse verzorging, net zoals voeden, slapen, wassen en dragen. Dit is niet voor niets. Onderzoeken bewijzen keer op keer het belang van regelmatig en met aandacht aanraken van kinderen vanaf de geboorte. Aangeraakt worden is één van de belangrijkste levensbehoeftes, naast voeding en rust.

Je baby masseren is een fijne manier om de lichaamstaal van je baby nog beter te ontdekken. Je voelt met je handen zijn lijfje en zijn bewegingen, jullie staan in diepe verbinding met elkaar en zijn samen één.
Je baby voelt weer even die stevige omhulling rond zijn lijfje zoals hij die ook in de baarmoeder voelde en dat voelt vertrouwd. Hij voelt zich veilig en laat zijn lijfje ‘spreken’ voor jou om te horen. Je baby leert zijn lijfje te voelen, ‘waar begint mijn lijfje en waar houdt het op?’.
Door een massage kan je baby ervaren dat het een huid heeft en dat er een grens is tussen zichzelf en de buitenwereld. Door hem te laten voelen dat hij een buikje, armpjes en beentjes heeft, voelt hij zich lekker in zijn lijfje.

Voordelen van babymassage

Babymassage verbinding

Gun je baby maar gewoon de tijd om aan het leven te wennen. En gun jezelf de tijd om te ontzwangeren en te wennen aan je nieuwe leven dat misschien anders is dan dat je van tevoren had bedacht.

Volg het ritme van je baby, hij heeft geen haast!
Samen met je baby onthaasten… is net zo heerlijk!!!

Op 27 mei start een reeks babymassage met yoga voor baby’tjes vanaf 6 weken tot 6 maanden oud en kunnen jullie bij mij even samen heerlijk onthaasten en genieten van een beetje WE-time!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *