Search
Close this search box.
Logo De Verademing jpeg

Workshop 'Rust en helderheid, in verbinding met jezelf en de natuur'

Een dagworkshop waarin we zakken van ons hoofd in ons lijf, samen stil worden en ont-spannen zodat we contact kunnen maken met de wijsheid van ons lichaam en van de natuur.

Welkom op  maandag 29 juli van 10u tot 16u in De Elf, vlakbij Ryckevelde bos in St-Kruis Brugge

Create space simply 'to be'
and clarity emerges for you to see.

Voor wie?

  • Heb je ook in de vakantie wel eens nood aan rust in je lijf en helderheid in je hoofd?
  • Zou je het fijn vinden om samen met een groep gelijkgestemden contact te maken met de wijsheid van ons lichaam en van de natuur?
  • Wil je wel eens ervaren hoe krachtig de natuur ons spiegelt en inspireert, als we haar taal leren begrijpen?

Hoe ziet de dag eruit?

In deze dagworkshop gaan we samen zakken in ons lijf en stil worden zodat we kunnen luisteren en voelen naar wat ons lichaam en de natuur ons te vertellen hebben rond de vragen, thema’s, … die op dit moment spelen bij jou.

Zakken in ons lijf (voormiddag)

In periodes van drukte en overprikkeling hebben de meesten van ons de neiging om vooral in ons hoofd te leven en vooral ‘oor’ te hebben voor alle gedachten en verhalen die passeren. Dan missen we echter de signalen en de wijsheid van ons lichaam, dat tot ons spreekt via emoties, (ont)spanning en andere lichaamsgewaarwordingen.

In de voormiddag gaan we dus eerst tijd en ruimte maken om te zakken, tot rust te komen, te ontspannen en te delen wat er leeft. We doen dat aan de hand van lichaamsgerichte oefeningen en deelmomenten.

De natuur als spiegel en bron van wijsheid (namiddag)

In de namiddag trekken we samen het bos in, om vanuit die rust open te staan voor de inzichten en de inspiratie die de natuur ons te bieden heeft. De taal van de natuur bestaat vooral uit metaforen en gevoelens, die ons helpen het onbewuste bewust te maken en zo helder te maken wat gezien mag worden. De natuur biedt ons vaak een nieuw perspectief, inzicht in waar we naartoe te bewegen hebben en hulpbronnen waar we nog geen contact mee maakten.

Oefeningen uit de natuurcoaching zijn verrassend krachtig in hun eenvoud, als we durven vertrouwen op onze intuïtie en laten komen wat komt

Natuurcoaching

Praktisch

  • Deze dag wordt begeleid door Fien en Les.
  • De workshop gaat door vanaf minimum 6 inschrijvingen, met een maximum van 12 personen.
  • We vragen hiervoor een bijdrage van 135€
  • Graag aangepaste kledij voorzien naargelang de weersvoorspelling, in de namiddag trekken we sowieso het bos in.
  • Lunch is zelf te voorzien. Wij zorgen voor soep, thee, water en gezonde versnaperingen.