Volwassene

Volwassene

Voel waar spanningen zitten en wat je lichaam nodig heeft om ze los te laten zodat je voluit kan leven


Craniosacraal therapie, ontstaan uit de osteopathie, is een lichaamsgerichte behandeling van gezondheidsklachten. Door traumatische ervaringen in ons leven, door stress, spanning en druk kan onze balans verstoord worden. Omdat ons systeem wil ‘overleven’ zal het zich aanpassen aan deze verstoring. We zijn in onevenwicht waardoor er zowel emotionele en/of fysische beperkingen ontstaan.

Tijdens een cranio sessie verbinden we ons met de hele mens. We focussen ons niet op het wegnemen van de klacht, maar we luisteren met onze handen naar wat een symptoom eigenlijk te vertellen heeft. Op die manier werken we met de eigen wijsheid van het lichaam waardoor je jezelf terug leert te voelen en kom je in contact met wie je werkelijk bent, met je authentieke zelf.

Heb je nood om uit je hoofd en in je lijf te zakken, aan diepe ontspanning tijdens een stresserende periode of heb je fysieke klachten waar je met de traditionele geneeskunde geen antwoord op vindt? Of weet je het allemaal even niet meer en heb je behoefte aan inzichten? In alle bovenstaande gevallen kan cranio heel verrijkend zijn!

Symptomen: Stress, emotionele problemen, trauma, hoofdpijn en migraine, rugpijn, nek- en schouderklachten, kaakprobleme, burn-out, depressie, energiegebrek, angsten, slapeloosheid, leermoeilijkheden, concentratiestoornissen, malende gedachten

Getuigenis

"Met Fien als reisbegeleider begin je aan een tocht waarvan zowel de weg als je eindbestemming in jouw wereld besloten liggen. Fien ontvangt je op een warme, persoonlijke manier en gaat vanuit jezelf op zoek naar de weg die jij wil afleggen. Wanneer er blokkades je tegenhouden, kan je die in alle vertrouwen dat er positief gereageerd wordt, doorgeven. De ruimte waarin je de therapie volgt, nodigt uit om rust en regelmaat in jezelf te vinden. Een ruimte waarin stilte vaak ook meer betekent dan woorden. Met de therapie helpt Fien je om op een comfortabele manier met jezelf op weg te gaan terwijl zij de doorgang vrijmaakt. Na een sessie voel ik me ruimer, alsof er meer plaats gecreƫerd is om in mezelf te komen. En evengoed om het mooie van mezelf duidelijker in de wereld te zetten. Heel erg bedankt om me die kracht weer te doen voelen."
Anneleen